Idag var inbjudna att jaga på Görans arbetskamrats jaktmarker. Det regnade redan på morgonen då vi steg upp och packade ryggsäckarna. Bigge var i gott skick efter gårdagens jaktprov så inget hindrade oss att ge oss iväg till Ingå, idag igen!

5 skyttar var på plats trots regnet och så gav vi oss iväg till skogs.

Medan hundarna ännu var kopplade såg vi 4 hjortat springa iväg över åkrarna men då vi hittade ett färskt harspår kändes det säkert att släppa Bigge och det innebar att drevet gick igång på en gång.

Jag gick längre bort med Ines och släppte henne efter ett tag. Vi gick längs skogskanten, Ines var ivrig och hittade ett spår som jag inte vet hur gammalt det var för snön var så blöt men Ines hade alldeles tydligt vittring. Hon snurrade på men verkade inte få rätt på virrvarret av spår.

Då Bigge jagat i 1 timme och  40 minuter small första skottet och hare nr 1 var skjuten. Bigge kom aldrig fram till haren så vi antog att han antingen skrämt upp den här haren och jagade en annan eller så fortsatt med att jaga en andra hare för drevet forsatte.

Jag och Ines var inne i skogen och letade spår då jag så hur haren kommer springande mot Ines och i samma stund fick hund och hare syn på varandra... Haren tog ett skutt tillbaka men då Ines rusade på den, fortsatte den i samma riktning som den varit på väg i och Ines satte fart efter med sådan fart att hon var smal som ett streck och med fullt skall. Det tog bara ett ögonblick innan hon kom tillbaka i samma spår, också då med fullt skall Viaton

I samma ögonblick small skott 2 och hare nr 2 var skjuten.

Efter att Bigge kommit på plats och tre mänskor hade försökt hitta spår efter vart haren som Ines jagat tagit vägen, redde Bigge upp problemet och jagade fram till stället där haren skjutits. Ines följde naturligtvis efter.

Då var det dags att åka till laavun för korvgrillning

 

På nya marker fortsatte vi sedan och Bigge hade haren igång nästan genast. Hare nr 3 skadsköts men till all tur fick vi syn på den då den hoppade över vägen. Ines sattes på spåret och sprang baklänges i spåret med fullt skall. Hon försvann till skogs och var borta i 25 minuter vilket är det längsta hon varit utom synhåll tillsvidare. Då hon kom tillbaka lockade jag henne på nytt på spåret och denhär gången gick det av i rätt riktning men utan skall! Också nu var hon borta i 20 minuter.

Då hon nu kom tillbaka kopplade jag henne och gick till bilen för att vänta på att den skadskjutna haren skulle fällas och vi skulle kunna åka hem.

En timme senare kom alla 5 skyttar och en ganska trött Bigge tillbaka efter uträttat förvärv.

Saldo för veckoslutet är imponerande med vårt mått mätt:

14,5 timmar jakt

en etta i jaktprov

3 harar