Käytiin tänään Espoossa City-jahdissa. Meidät oli kutsuttu metsästämään maille jotka sijaitsevat golfkentän/hiihtoladun/asutusalueen/kehä3 tuntumassa. Tosin maanviljelijäkin sinne mahtuu sekaan ja hän oli meidät kutsunut. Kivaa oli että jäniksiä oli paljon ja vain valkoja.
Yöllä oli satanut lunta muutama milli ja pakkasta oli pari astetta, tuntui lähes ihanteelliseltä jänismetsästys-säältä. Pyssyukkoja oli kasassa 7 kappaletta ja minä pysyttömänä joten jakauduimme kahteen porukkaan koska meillä oli molemmat koirat mukana. Minä menin Biggen kanssa ja Göran Ineksen kanssa.
Bigge sai heti jäniksen liikkeelle ja metsästi sitten varmaankin 3 eri jänistä 4 tunnin aikana, ja kukaan ei päässyt ampumaan vaikka pienellä alueella ajo kävi! Siihen vaikutti paljon ´aluellinen aktiviteetti`; ohi kulki 3 hengen maastopyöräilyjoukko jotka ´kommunikoivat` keskenään äänekkäästi jonkunlaisen radion välityksellä, 2 heppaa ratsastajineen, useampi lauantai hiihtäjä, koiran ulkoiluttajaa ym, ym...
Ines oli hakenut ja löytänyt jäniksen jälkiä, hukannutkin jäljet suhtkoht nopeasti jolloin Göran oli käynyt auttamassa hukan selvittämisessä. Kun auttajasta ei ollut ollutkaan apua, Ines oli itse löytänyt ulosmenon ja monen mutkan jälkeen ja Göranin kunnon koettelemuksen jälkeen oli ajo sitten lähtenyt kunnolla käyntiin ja jäniksen toisella kierroksella Göran pääsi ampumaan.
Siis, minulle aivan käsittämätön ja kiva juttu, viikon sisällä Inekseltä ammuttiin toinen jänis!