Torsdag.

Det var bara -5 grader och det hade varit uppehåll under natten så det var överraskande att det fanns så lite harspår. Det hade ju snöat i flera dygn och man hade väntat sej att hararna skulle vara i rörelse efter den långa fastan.

Vi var i Ingå, Wassböle. Där har det alltid blivit fina drev och också nu blev det drev men det tjocka snötäcket gör att dreven går långsamt.

Vi släppte hundarna ganska långt ifrån varandra men trots det räckte det inte länge innan de jagade tillsammans.

 

Här råkade jag stå så lämpligt att jag just sett haren komma från höger. Det är Ines som kommer först i spåret, hon är ju lättare än Bigge men först och främst snabbare. Sedan tappar hon spåret då haren gjort ett skutt till höger, och Ines hopsar på och rusar tillbaka i det gamla harspåret, men till min glädje är hon tyst. Hon lyckas ändå förvilla Bigge så mycket att också han kommer tillbaka i samma spår.

Under tiden hade jag hunnit ta mej till tappet och sett åt vilket håll haren fortsatte och då Ines kom tillbaka tog hon upp spåret.

Bigge kom inte tillbaka utan han blev på den vägen och fick upp en annan hare som han fortsatte efter.

En hare lyckades vi t.o.m skjuta. Till det behövdes 5 drevkarlar .

Det var hårda bud för hundarna att i 6 timmar ta sej fram i den djupa snön men inte visade de tecken på att vara speciellt trötta. Mycket mat gick det istället åt då vi kom hem.