320 km visade navigatorn att det är till Jämsä. Vi skulle vara framme senast kl 11.30 så det var bara att stiga tidigt upp , packa hundarna i bilen och skurra iväg.

Endast Ines var anmäld till utställningen där 69 beaglen skulle dömas av Aila Lehmussaari, men Bigge fick komma med som turist. Vi skulle på hemvägen åka via Sahalahti för att titta på alla små beaglevalpar som han är pappa till så då är det väl självklart att han skulle vara med.

Väl framme i Paviljongen hann vi prata med många bekanta beaglemänskor som kommit till årets största happening från alla håll i landet.

Efter ganska så lång väntan var det äntligen vår tur att gå i ringen och visst skulle det bli spännande att höra hur hög Ines skulle mätas till den här gången.

Nå, det visade sig vara en onödig oro! Domaren fick aldrig ens titta på Ines tänder och inte var det frågan om att hon skulle ha fått mäta hur hög hon är heller.

Det här är enda bilden som den skärrade fotografen lyckades ta av hela proceduren

Måste medges att en lindrig besvikelse kändes då jag fick gå efter det bruna bandet som berättar att min hund inte går att bedömas.

Så vi åkte vidare och såg dehär små liven

Det här är Pyrys valpar som är 4 veckor gamla