Aamu yöstä sade oli lakannut joten otin Ineksen mukaan metsään.

Kun näin jäniksen loikkivan tien yli tuli kiire pysäyttää auto ja virittää Inekselle gepsiliivit niskaan.

Ines lähti jäniksen perään hienosti haukkuen ja kuuntelin haukkua sillä aikaa kun laitoin Trackerin päälle.

Siinä meni n. 4 minuuttia ja silloin oli Ines jo hukannut jäljen! Hiekkatielle se sitten jäi etsimään, juoksi edestakaisin satoja metrejä tietä pitkin, tehden välillä koukkuja metsänpuolelle. Haukkui mennentullen eikä saanut selvitettyä mitenkään.

Näytti niin sekavalta hommalta etten oikein tiennyt miten osaisin auttaa. Päätin mennä seisomaan siihen paikkaan missä gpsn mukaan oletin että hukka oli tullut ja Ineskin tuli sinne. Kohta se juoksi hirveellä vauhdilla ja haukkuen pari sataa metriä tietä pitkin vastakkaiseen suuntaan mistä olimme äsken tulleet, kurvasi metsään johon taas jäi pyörimään.Kohta jumittui taas suraavalle tielle missä haki eikä saanut mitään tolkua touhuun. Näin jatkettiin 1,5 tuntia jolloin otin Ineksen kiinni ja siirryttiin autolla syvemmälle metsään pois tuolta hiekkateiden seitistä.
´Toisella eräällä` Ines lähti ensin 500m päähän nuuskimaan joksikin aikaa, palasi moikkaamaan ja lähti uuteen suuntaan 200m päähän jonne se jumittui pyörimään puoleksi tunnuksi. Lähdin perään katsomaan mitä se touhuaa ja siellähän se haki häntä heiluen.

Minua nähtyään se siirtyi eteenpäin ja näin sitten jatkettiin vielä 2,5 tuntia. Homma päättyi, luultavasti peuran ajoon. Päättelin näin koska gps:stä seurasin kun Ines ajoi haukkuen punaista viiva 500m jossa se kääntyi takaisin ja tuli suoraan luokseni.
Tämmöstä tää on ollut. Ollaan käyty metsällä pari/kolme kertaa viikossa ja Ines on erittäin innokas. Löytää jänistä sitkeiden puurtamisten jälkeen mutta hukkaa ne nopeasti eikä ole vielä keksinyt miten työskennellä löytääkseen ne uudestaan. Aivan selvästi Ines ei ole mikään varhaikypsä pakkaus mutta hyvin innokas ja odotamme vielä hänestä taitavaa ajuria :D
Ollaan täällä Göranin kanssa vähän hymyilty Utvängs kennelin omistajan väitteille että hänen koiransa ovat syntyneet RR, eli eivät aja peuraa. Kaikki kuitenkin viittaa siihen ettei sorkkaeläimet kiinnosta Inestä. Jos näin on se on kyllä meille arvokas geeni :)