Nu har jag inga bilder att visa för jag var på länk med Ines och Bigge då Göran åkte till Stubbans med Tilde.

De började gå längs kullarna där det brukar liggar harar och trycka:

Tilde sprang ivrig och luktade i buskarna då Göran skrämde iväg haren på 15 meters avstånd ( vid sjön )  och då var det ju lätt att sätta henne på spåret.

Första tapptet redde hon upp själv men med det andra tapptet som kom vid vägen fick hon lite hjälp med ringandet av husse och så bar det av igen

1319789289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

efter tredje tapptet som igen kom vid vägen fick de till slut ge upp trots att Tilde sökte ivrigt och ringade själv riktigt bra.

Då hade redan 2 timmar gått och då Tilde bara är 5,5 månader räckte det bra för den här gången.

Det här var riktigt bra och såg lovande ut!

Vi har fått förklaring till att Bigge lossat så mycket hår på sistone Otsan rypistys

Han blev alldeles röd i huden på magen och det såg dessutom ut som om nåt bitit honom, små röda prickar i den övrigt irriterade huden. Sedan hittade vi likadana prickar på Ines mage men inte hos Tilde. Så det var dags att gå till veterinären.

Hon tyckte det såg ut som allergi hos Bigge men då vi visade att också Ines har samma symptom insåg hon att vi råkat ut för nåt kvalster och att det möjligen var skabb Huuto

Inte trevligt men det förekommer bland jakthundar.

Nå, vi fick schampo Malaseb Vet att tvätta de stora hundarna med med 3 dagars mellanrum. Sedan skrev hon ut recept på Sronghold till alla tre (134€, inte billigt precis) som skall appliceras med 3 veckors mellanrum. Stronhold verkar också mot skabb.

Nu är det 3 dagar sedan sista tvätten och skinnet ser friskt ut hos alla. Bigges päls är tunn men nu skall den väl växa ut fort till vintern.