Det gäller att passa på, tidigt på morgnarna, att gå på långlänk med hundarna för senare på dagen är det redan för varmt.

Här väntar Ines och Bigge på folket!

1249035116_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sedan begav vi oss iväg.

På skogsvägen hittade Bigge en död harunge. Den var ju hans, så då Ines ville snusa på den fick hon en redig åthutning.

Bigges tålamod med Ines är hur långt som helst, hon nafsar honom i bakhasorna, klämmer sig emellan om man kelar med Bigge och allt får passera för honom men då det gäller hare, och i synnerhet död hare, då är han obönhörlig!

Klockan 11 skulle vi vara på Esbo Djursjukhus för att operera bort den kluvna tanden. Innan operationen tog de röntgenbilder på Bigges höft.

Här är han lugnad med medicin och väntar på att bli röntgad

1249035636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Det är förvånansvärt få beaglen som blivit höftröngade med tanke på att det är en jakthundsras som blir utsatt för en enorm fysisk påfrästning. Då min tanke är, att i framtiden ta valpar av en kombination av Ines och Bigge vill jag att valparna skall ha alla förutsättningar att bli starka och uthålliga jakthundar.

Läkarens inofficiella utlåtande om Bigges höfter låter så här:

Lonkat symmetriset, lonkkamaljat matalahkot ja lonkat hieman löysät. Lonkat terveet ja kestävät metsästyskäyttöä, ei lonkkavikaa.

På svenska blir det: Höften symmetrisk, höftskålarna en aning grunda och höfterna en aning lösa. Höfterna är friska och tål att utsättas för jakt, inget höftfel.

Bilder och utlåtande skickades direkt till kennelförbundet där deras specialister ger det slutliga utlåtandet.  Sedan registreras

resultatet officiellt hos kennelförbundet.

På det här sjukhuset skall  patienterna kunna gå ut ur huset på egna ben så därför kunde vi åka efter Bigge först efter 4 timmar. Han var lite gnällig och skranglig på benen resten av kvällen. Äter antibiotika i 1 vecka och värkmedicin vid behov.

Speciellt imponerad blev jag av att de hade tagit bort tandsten och plak samt polerat tänderna utan extra kostnad Hymy

och då han nu i en veckas tid inte får gå på längre länkar än vad som behövs för att uträtta det nödvändigaste, satte jag honom i bilen och åkte ner till byn för att han i sakta mak skulle få utlopp för all energi genom att snusa på alla goda dofter av alla cityflickor och då stötte vi på det här

1249038074_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Det är sånt här man blir glad över!