Tassarna tycks ha fått mer stryk än vi trodde. På morgonen hade båda hundarna så ömma tassar att man inte fick röra dem. Dessutom låg Bigge och darrade med jämna mellanrum. Jag blev riktigt orolig och vi bestämde att idag vilar vi!

Vi tog reda på närmaste apotek som finns i Ristijärvi och åkte dit för att köpa Ketoren, som är den enda receptfria värkmedicin man får ge åt hundar.

Vi misstänkte att darrningarna kan bero på vätskebrist som kan leda till brist på salter så jag hörde mej för om det finns nåt man kan proppa i hundar, som är oförargligt men bra. Det finns en gel, rekommenderad för tex jakthundar, med just dessa egenskaper som man blandar i maten.

Nu har båda hundarna fått av gelen och dessutom smaskigt köttvatten att dricka. Bigge är redan mycket piggare! Efter dagens vila ska vi hoppas att vi får två fina dagar i skogen ännu.

Göran och jag åkte till den lokala restaurangen ´Ski Börri`f ör att äta. Där var vi de enda gästerna, inte såg vi en enda mänska på vägen dit och inte på vägen tillbaka heller. Så här är det verkligen lugnt.

Men mat fick vi och riktigt god var den!