Yöllä oli satanut uutta lunta 20cm. Täällä on nyt ehkä 70cm lunta!

Olimme suunnitelleet metsäpäivää Inkooseen mutta peruttiin koska eihän jänikset tämmösillä kelillä ole liikkunut.
Päätin ottaa molemmat koirat mukaani Stubbansiin missä me normaalisti käydään ajattamassa, tarkoituksena vain juoksuttaa vähän energiaa pois.


Hirveesti kutkutti myös päästä kokeilemaan Trackersin uusinta päivitystä.
Näytti alkuun siltä että koirat juoksee vain tietä pitkin ja kurkottavat hangen yli katsoakseen onko siellä jotain kunnes ne häipyi metsään eikä mennyt kuin 10 minuuttia niin haukku kuului.


Saakeli, ajattelin, nyt ne meni molemmat peuran perään, eihän täällä muuta tänään liiku kun ei jäljen jälkeä näe missään.
Eihän sinne hankeen kannata ihmisen mennä perään. Koira menee hitaasti mutta ihminen vielä hitaammin joten päätin seurata gpsllä miten ajo menee ja odottaa kiltisti kunnes tulevat takaisin.


Tunnin jälkeen aloin jo epäillä ettei ollutkaan peura joka sai kyytiä sen verran pienellä aluella ajo kävi.


Trackerissa on nyt mukavasti yläpalkissa näkyvillä koiran haukku. Näin että 200m etäisyydellä Bigge haukkui 78/min ja vauhti oli parhaimillaan jopa 17km/h! 1-4km/h oli vauhti useimmiten. Ines ei haukkunut kuin muutaman kerran. Näin että koirat ajoivat yhdessä ja soitin kuunnellakseni Inestä jolloin kuulin sellaista kiihkeää vinkumista.
Ajo kävi 1,5 km säteellä edestakaisin ja siitä päättelin että jänistä siellä ajettiin. 3 tunnin jälkeen näin ensimmäisen kerran jäniksen jäljet ja 4,5 tunnin jälkeen sain koirat kiinni.
5 minuuttia ei ollut ollut hiljaista kertaakaan!