Nu har vi då det andra löpet på gång. 9 månader sedan senast och om det är med denna intervall Ines kommer att löpa i framtiden hinner vi få en jaktsäsong överstökad innan det är dags igen.

Jobbigt har det varit för Bigge  bara under höglöpet. Ända till dess gick det bra att ha dem i samma rum och det räckte med att neka Bigge då han visade för mycket intresse för Ines för att han skulle gå bort.

Idag deltog Ines i utställning i Lojo. Allt gick bra tills domaren skulle titta på tänderna för då murrade Ines. Utlåtandet blev helt ok men naturligtvis kunde hon inte bedömmas så det blev brunt band igen.

En bekant handler tog sej en titt på Ines och jag blev ganska förvånad då jag såg hur rädd Ines var också för henne. Ines beteende var fullkomligt främmande! Vi har tränat och bett folk titta henne i  munnen, visserligen har det varit få som vågat, men för övrigt har hon låtit sej röras och varit vänlig. Nu var hon misstänksam och skygg.

Alldeles tydligt är det nånting hon förknippar med utställnings-situationen som gör henne rädd.

Tack och lov har vi en fin uppfödare som ringde för att fråga hur det gick på utställningen och med honom diskuterade vi om situationen och jag fick goda råd och vinkar om hur vi skall gå till väga för att försöka få bukt med det här problemet.

Nu får utställningarna vara för ett tag och vi konsentrerar oss på att få Ines att låta främmande mänskor röra sin mun.